Tarinoita kaveruudesta ‒ hyviä kulttuurienvälisiä suhteita tukemassa

Tarinoita kaveruudesta -materiaali on oppituntikokonaisuus, joka käsittelee ryhmienvälisiä ystävyyssuhteita. Materiaali koostuu neljästä oppitunnista ja on tarkoitettu käytettäväksi yläkouluikäisten ohjauksessa.

Materiaali perustuu suomalaisten ja vähemmistötaustaisten nuorten ystävyystarinoihin. Tarinoiden perussanoma on se, että omat ennakkoluulot voivat vähentyä tutustumalla nuoreen, joka tulee eri kulttuuriryhmästä kuin itse. Tarinoita kaveruudesta -oppituntikokonaisuus koostuu opettajan oppaasta sekä oppitunneilla käytettävästä materiaalista, jotka voi ladata alta. PowerPointeja ei ole tarkoitus käyttää sellaisenaan, vaan ainoastaan opettajan oppaan kanssa siinä annettujen ohjeiden mukaan.

Tarinoita kaveruudesta -materiaali on tuotettu Monni ‒ monikulttuurisempi koulu ‑hankkeessa, jonka Helsingin yliopiston sosiaalipsykologian tieteenala toteutti yhdessä Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenian (nykyään Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelut HY+ Oy) kanssa. Materiaali on päivitetty Viisaat valinnat -hankkeessa.

Tarinoita kaveruudesta, opettajan opas

Tarinoita kaveruudesta -oppituntien PowerPointit